V košarici ni izdelkov.

BABIČIN DROBLJENEC IZ JABOLK IN MALIN

Objavleno 8 julija, 2024

Klikni na sliko za video recept

Preprost, a slasten recept za drobljenec iz jabolk in malin. Ta recept je bil priljubljen pri moji prababici, ki je vedno iskala hitre in enostavne rešitve za sladice. “Vedno je moralo biti nekaj na mizi”. In, ko ni imela časa za pito je hitro naredila drobljenec. Drobljenec vzame le približno 15 minut za pripravo. Namesto malin lahko po želji uporabite tudi drugo sadje  (odlično paše tudi mango). Osnova za drobljenec ostane enaka, sadje pa lahko prilagodite svojemu okusu.

 

Kaj potrebuješ?

270 g
masla
220 g
moke (odlična izbira je tudi brezglutenska moka)
190 g
sladkorja (po želji lahko dodate manj)
6
jabolk
1
limona
3
žlice malininega sorbet

Postopek priprave

Drobljenec postrezite topel, po želji z dodatkom vanilijevega sladoleda ali stepene smetane. Uživajte v pripravi in sladkanju!

P.s. Babi vedno pravi, da je deljenje receptov najboljši način za širjenje ljubezni do kuhanja. 🤭

1
Maslo (150g) narežite na kocke in ga pustite, da se zmehča
2
V večjo posodo dodajte moko (220g) in sladkor (90 ali manj)
3
Maslo, moko in sladkor mešajte z nastavkom za mešanje lopatke (ali z navadnim mešalnikom), najprej počasi, nato hitreje. Ko se začnejo tvoriti drobtine, prenehajte z mešanjem
4
Priprava sadja
5
Jabolka olupite in narežite na krhlje
6
V veliki skledi na štedilniku raztopite maslo (120g) in sladkor (100g)
7
Dodajte jabolka in maline ter kuhajte toliko časa, da sadje postane mehko na zunaj
8
Sadno zmes prenesite v pekač in enakomerno porazdelite drobljenec po vrhu
9
Pečico segrejte na 180°C Drobljenec pecite približno 15-20 minut, dokler ne postane zlato rjav in hrustljav