LA POPSI Pločice iz sadja, oreščkov in medu
Objavleno 31 avgusta, 2022Že od nekdaj sva obsedeni s prigrizki in žitne ploščice z oreščki so eni izmed najinih najljubših prigrizkov on the go. To je malica, ki jo imaš lahko vedno s seboj, sploh, ko “cukr pade”, so top. A kaj, ko ima večina toliko dodanega belega sladkorja. Zato si, ko imava čas narediva ploščice kar same.
Kaj potrebuješ?
150 g
Oreščkov (arašidi, pistacije, mandlji, lešniki ...)
1
žlica kokosovega olja,
150 g
medu,
1
La Popsi Bon Bon jagoda
Postopek priprave
1
Segrej pečico na 175 stopinj in pekač za narastke obloži s peki papirjem. Zelo pomembno je, da peki papir dobro namažeš s kokosovim olje.
2
Oreščke in La Popsi Bon Bone razporedi po peki papirju v pekaču za narastke. Segrej med do vretja in pusti, da vre 3 minute. Vroč med prelih oreščke in Bon Bone.
3
Pekač daj v pečico in čeči med 25 in 35 minut. Dlje, kot pečeš bolj bodo, ploščice trde in hrustljave. Če so ti bolj všeč tiste mehkejše in "lepljive" jih iz pečice vzemi že po 25 minutah.
4
Ohladi, jih razreži na želeno velikost ter vzemi s seboj na pot.